Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bavoráky terčem zlodějů. Během 21 hodin byla policii v Hradci nahlášena dvě vykradená auta

Během pouhých 21 hodin byla v Hradci policistům nahlášena dvě vloupání do aut, pokaždé se jednalo o BMW. Škody jdou do desítek tisíc korun, oba případy policisté řeší jako trestný čin krádež.

První krádež policii oznámil sedmadvacetiletý muž z Pardubicka, který uvedl, že své auto značky BMW zaparkoval na volně přístupném parkovišti v ulici Kollárova ve čtvrtek večer. Druhý den odpoledne se ale nestačil divit. „Zjistil, že někdo zřejmě za pomoci ztracených klíčů vnikl do auta, z kterého odcizil sluchátka, klíče, hygienické potřeby a hotovost, vše v celkové hodnotě za téměř 24 tisíc korun,“ popsala první případ mluvčí policie Iva Kormošová.

Druhou krádež nahlásil také sedmadvacetiletý muž, ale z Hradce Králové, kterému se neznámý lapka vloupal taktéž do BMW. K činu mělo dojít přes noc z pátku na sobotu v ulici Březhradská, rovněž na volně přístupném parkovišti

„Pachatel z vozu odmontoval všechna kola, která byla originální a hliníková. Po rozbití bočního trojúhelníkového okénka a okna na zadních pátých dveří vnikl do auta, odkud odcizil auto-nabíječku, hever a přenosný maják. V tomto případu vznikla škoda za 80 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Oba případy policisté řeší jako trestný čin krádež. Pachateli hrozí v prvním případě až dva roky vězení, v druhém, jelikož je vyšší škoda a navíc ještě s poškozením cizí věci, hrozí pachateli až 5 let odnětí svobody.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, BMW, škoda, krádež, Hradec Králové, policie, Pardubický kraj

Bavoráky terčem zlodějů. Během 21 hodin byla policii v Hradci nahlášena dvě vykradená auta  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.