Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinec napadl mladíka skleněnou lahví, způsobil mu vážné zranění

, aktualizováno 25. dubna 2018, 15:05

V neděli krátce před třetí hodinou ranní napadl před jednou z diskoték v Rychnově nad Kněžnou pětadvacetiletý cizinec devatenáctiletého mladíka z Rychnovska. Ze tří metrů po něm hodil skleněnou lahví a způsobil mu tím vážné zranění v obličeji.

Útočník z místa činu utekl a devatenáctiletému mladíkovi ani neposkytl první pomoc. Napadený byl poté převezen do nemocnice, kde zůstal hospitalizován. „Já si akorát pamatuju, jak vylejzám z toho klubu, jdu kousek dál, a najednou letí flaška,“ řekl Hradecké Drbně napadený mladík Zdeněk Štěpán.

Výsledkem útoku byl otřes mozku a třicet stehů ve tváři. Jizvy zůstanou mladíkovi pravděpodobně na celý život. „Na oko uvidím, naštěstí. Ješty ty stehy mám a pár střepů zapíchanejch po obličeji,“ popsal následky útoku Zdeněk Štěpán.

„Poté, co se o případu dozvěděli policisté, začali okamžitě po podezřelém pátrat. Současně vyslechli množství svědků a získali i pravděpodobný popis útočníka. Policistům se podařilo během několika hodin podezřelého cizince ustanovit a převézt na policejní služebnu. Ještě v pondělí byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a z výtržnictví,“ informovala policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Cizinci nyní hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let. „Obviněný později využil svého práva a odmítl vypovídat. Motivem jeho jednání i dalšími okolnostmi případu se intenzivně zabývajíí v těchto dnech rychnovští kriminalisté,“ dodala Burýšková.

Autoři

Štítky Zdeněk Štěpán, okres Rychnov nad Kněžnou, Rychnov nad Kněžnou, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec napadl mladíka skleněnou lahví, způsobil mu vážné zranění  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.