Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tři ženy a muž kradli v obchodě, kde pracovali, teď jim hrozí dva roky vězení

Proti svému vlastnímu zaměstnavateli se spikly ženy a muž v jednom obchodním domě v Hradci Králové. Zatímco měl muž službu u kamerového systému, ženy naplnily nákupní vozík a provezly ho bez zaplacení pokladní zónou. Se strážným se poté podělily, teď jim všem hrozí dva roky vězení.

V hradeckém obchodním domě kradla organizovaná skupina tří žen a jednoho muže. Ze čtyř kompliců přitom tři pracovali tam, kde kradli. Jednašedesátiletý muž pracoval v obchodě na pozici strážného u kamerového systému. „Ženy ve svém volnu a v době, kdy měl muž službu, šly do obchodu nakoupit. Naplnily nákupní vozík, který nepozorovaně provezly bez zaplacení pokladní zónou a se strážným se poté podělily,” popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Svého zaměstnavatele přitom takto okradli hned několikrát. „Dle kamerových záznamů a z výslechů se podařilo prokázat, že se takovéto krádeže dopustili během jednoho měsíce třikrát a odcizili zboží za více jak 12 tisíc korun. Převážně se jednalo o potraviny a drogerii,” uvedla Kormošová.

V obchodě kromě muže pracovaly devětatřicetiletá a šestatřicetiletá žena. Nepracovala v něm pouze nejmladší z podezřelých žen, které je teprve osmnáct let. O výsledku zkráceného přípravného řízení, které se týká podezření z krádeže těchto čtyř osob, informovali tento týden státního zástupce policisté z obvodního oddělení 3 Hradec Králové. Všem čtyřem podezřelým hrozí za trestný čin krádež až dva roky vězení.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, zaměstnavatel, komplic, ostraha, věznice, obchod, Hradec Králové

Tři ženy a muž kradli v obchodě, kde pracovali, teď jim hrozí dva roky vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.