Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Několikrát trestaný feťák prodával drogy a kradl po celém Hradci. Na soud si počká ve vazbě

Kriminalisté obvinili osmadvacetiletého muže z Hradce Králové, který od září loňského roku do letošního května prodával ve městě drogy a kradl. Lidi obíral o peněženky, platební karty, doklady a mobily. Přivlastnil si i 8 bicyklů. Několikrát trestaný muž si na soud počká ve vazbě, v případě prokázání viny mu hrozí až 5 let odnětí svobody.

„Policisté mu prokázali, že od září 2017 do letošního května na různých místech v Hradci Králové prodal nebo dal bezúplatně 5 lidem více jak 0,5 kg pervitinu a téměř 4 dkg marihuany, za což obdržel téměř 110 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Dále mu kriminalisté podle mluvčí prokázali, že během 13 měsíců vnikl po překonání plotů na 15 soukromých pozemků, ze kterých ukradl 8 kol a peněženky s hotovostí, platební karty, doklady a mobily. „Tyto věci bral z vozidel, která majitelé nechala na svých dvorcích otevřená. Poškození vyčíslili škodu na téměř 100 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Muž, který má v rejstříku trestů již 10 záznamů, se skutků dopustil přesto, že "seděl". Na konci roku 2016 byl za obdobnou činnost odsouzen k 15 měsícům vězení a brány káznice opustil na konci července 2017.

„Do protokolu obviněný muž svou trestnou činnost přiznal a uvedl, že nemá žádné bydliště ani příjmy, že je uživatelem jak marihuany, tak i pervitinu,“ řekla Kormošová.

"Krádeže a prodej drog, jsou jediným mým zdrojem příjmů. Jiné peníze nemám," uvedl obviněný muž do protokolu.

Aby v činnosti nepokračoval a nevyhýbal se stíhání, byla na něho uvalena vazba. Pokud ho soudce uzná vinným, může být odsouzen k trestu odnětí svobody až na 5 let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, drogy, krádež, zatčení, soud, droga, Hradec Králové

Několikrát trestaný feťák prodával drogy a kradl po celém Hradci. Na soud si počká ve vazbě  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.