Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ukrajinec se v Hradci vydával za svého bratra z Maďarska. Kromě vyhoštění ho možná čekají tři léta ve vězení

Na příjezdu z dálnice D11 do Hradce Králové kontrolovala na začátku tohoto týdne hlídka cizinecké policie třiatřicetiletého cizince. Muž byl však bez dokladů a nebyl schopen prokázat svoji totožnost. Lámanou češtinou se snažil policisty přesvědčit, že je občan Maďarska. Na služebně se ale ukázalo, že je vše jinak.

Na stanici byl muž vyslechnut a cizinecká policie odeslala do Maďarska žádost o potvrzení jeho výpovědi.

„Maďarská strana následně potvrdila existenci totožnosti, uváděné kontrolovaným cizincem, což doložila i zasláním fotografie, přičemž podoba s kontrolovaným cizincem byla více, než zjevná. I když se na první pohled jevilo vše v pořádku, zkušení policisté z cizinecké policie se nenechali zmást a  pro některé rozpory v cizincově výpovědi přistupili k sejmutí otisků prstů,“ sdělila mluvčí policie Lenka Burýšková.

Jejich podezření se nakonec potvrdilo. Z výsledku porovnání daktyloskopických karet bylo zjištěno, že se ve skutečnosti jedná o státního příslušníka Ukrajiny, vedeného v evidenci nežádoucích osob, který má navíc zákaz pobývat na celém území Evropské unie. Netrvalo dlouho a ještě vyšlo najevo, že se muž vydává za svého bratra, který je skutečně občanem Maďarska.

„S cizincem proto policisté zahájili správní řízení, ve kterém bude přistoupeno k jeho nucenému vyhoštění z členských zemí Evropské unie. Současně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestní sazbou až na tři léta,“ uzavřela Burýšková.

Štítky Policie ČR, podvod, vyhoštění, Maďarsko, Ukrajina, Hradec Králové, Cizinecká policie, Dálnice D11, Evropská unie

Ukrajinec se v Hradci vydával za svého bratra z Maďarska. Kromě vyhoštění ho možná čekají tři léta ve vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.