Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zásahová jednotka si došla pro čtveřici, která přepadla muže v jeho domě kvůli penězům a drogám

Královéhradečtí kriminalisté v těchto dnech ukončili vyšetřování loupežného přepadení pětatřicetiletého muže z Červenokostelecka, ke kterému mělo dojít v červnu letošního roku. Čtveřice přepadla muže v jeho domě kvůli penězům a drogám, konkrétně marihuaně. Za loupež a porušování domovní svobody, hrozí pachatelům až desetileté vězení.

Náchodští kriminalisté vypátrali a ve spolupráci se zásahovou jednotkou v pondělí 12. listopadu zadrželi čtveřici mladých mužů ve věku od 26 do 27 let, kteří měli začátkem léta přepadnout muže v jeho domě kvůli penězům a drogám.

„Mezi zúčastněnými mělo dojít k nesrovnalostem se zaplacenými penězi a nedodaným zbožím, tedy již zmíněnou marihuanou. Muži se prý domluvili, že si buď peníze, nebo „zboží“ vezmou od přepadeného zpět za pomoci násilí,“ vysvětlila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Přepadený po loupeži skončil v péči lékařů. „Muži se k přepadení doznali a s policií začali spolupracovat, i tak jim však za loupež a porušování domovní svobody, hrozí poměrně citelné tresty odnětí svobody od dvou do deseti let,“ uzavřela Prachařová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Policie ČR, vyšetřování, zásahová jednotka, přepadení, peníze, dům, droga

Zásahová jednotka si došla pro čtveřici, která přepadla muže v jeho domě kvůli penězům a drogám  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.