Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Syn zaslal svému otci do vězení pervitin, oběma hrozí mnohaleté tresty

V zásilce do věznice Valdice na Jičínsku byl nalezen pervitin. Při vyšetřování se zjistilo, že ho měl zaslat syn svému otci. V uplynulých dnech je začali kriminalisté oba trestně stíhat. V případě prokázání viny hrozí staršímu z mužů trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, mladší může dostat až deset let.

Otec měl podle policie vymyslet zaslání poštovní zásilky, která obsahovala i pervitin, na jméno jiného vězně, určenou ve skutečnosti pro něho. Drogu měl opatřit a do zásilky ukrýt jeho syn, který je tak obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stádiu pokusu. Doručenou poštovní zásilku s drogou se podařilo odhalit při kontrole příslušníkům Vězeňské služby ČR.

V současné době jičínští kriminalisté evidují několik obdobných případů. Ročně se jedná zhruba o deset odhalených poštovních zásilek, které obsahují důmyslně ukryté omamné a psychotropní látky, různé druhy léků a anabolika. Ve většině případů se kriminalistům daří vypátrat a předat příslušným soudům nejenom samotné odesílatele poštovních zásilek (dealery nebo rodinné příslušníky), ale rovněž i samotné vězně, kteří vše vymýšlejí a organizují.

„Starší z mužů je obviněn jednak z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stádiu pokusu a účastenství jako organizátor a dále z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekl mluvčí policie Aleš Brendl.

Mladší z mužů se toho měl dopustit přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech trestán.

„V případě prokázání viny tak hrozí staršímu z mužů trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Mladšímu z mužů hrozí v případě prokázání viny až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřel Brendl.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, drogy, prodej, vězení, metamfetamin, trest odnětí svobody, okres Jičín, Valdice, Vězeňská služba České republiky

Syn zaslal svému otci do vězení pervitin, oběma hrozí mnohaleté tresty  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.