Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie: Nápis na skále v Adršpachu proti srpnu 1968 je přestupek

Případ popsaného skalního útvaru Milenci v Adršpašských skalách na Náchodsku s letošního srpna policie překvalifikovala na přestupek. Jeho vyřízení postoupila Správě CHKO Broumovsko. Policie se případem zabývala pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci neznámým pachatelem. V tiskové zprávě to dnes uvedla policie.

Nápis "21. srpen FŮJ" se na jednom z nejznámějších skalních útvarů Adršpašských skal objevil kolem 21. srpna, na který letos připadlo 50. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy. Nápis byl ve výšce 60 metrů v místě, kde se podobný nápis objevil už v roce 1969. Letošní nápis byl zřejmě provedený křídou a v září jej smyli horolezci.

Policie uvedla, že nápis na skále byl proveden materiálem, který nebyl škodlivý pro životní prostředí. "Činem nebyla způsobena majetková škoda," uvedla policie.

Národní přírodní rezervace Adršpašské skály je menší částí Adršpašsko - teplických skal, které jsou největším celistvým skalním městem v České republice. Mezi turisty jsou známé některé skalní útvary, například Milenci či Starosta a Starostová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kriminalita, rezervace, skály, Adršpach, skála, policie, okres Náchod, nápis, Broumovsko, Československo, Varšavská smlouva, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie: Nápis na skále v Adršpachu proti srpnu 1968 je přestupek  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.