Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Recidivista si opět vydělával prodejem drog, dalších 10 let života možná stráví ve vězení

Pětatřicetiletý recidivista prodával pervitin a skončil ve vazbě. V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, který měl prodávat sůl metamfetaminu zvanou pervitin. Obviněný "obchodoval" především na Trutnovsku, nevyhýbal se ale ani jiným částem republiky.

„Obviněnému klademe za vinu, že v období od března do srpna letošního roku poskytl zakázanou návykovou látku pervitin dalším osobám a za tyto služby inkasoval peníze,“ řekl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Kriminalisté muže zadrželi ve středu 16. října v odpoledních hodinách na Královédvorsku. Nejdříve skončil v policejní cele a po vyhodnocení důkazů podal státní zástupce podnět na jeho vzetí do vazby. Ten soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval a rozhodl, že recidivista bude stíhán vazebně. 

„Muž byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Při samotném zadržení měl pak u sebe větší obnos peněz a hned několik gramů zmíněné drogy, včetně prekurzorů a dalších chemických látek potřebných právě k výrobě pervitinu,“ dodal Vincenc.

V případě prokázání viny a odsouzení mu nyní hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, drogy, prodej, vězení, metamfetamin, okres Trutnov, Trutnov

Recidivista si opět vydělával prodejem drog, dalších 10 let života možná stráví ve vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.