Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dva muži kradli na Slezském Předměstí pivní sudy. Neznáte je?

, aktualizováno 23. října 2018, 13:17

Hradečtí policisté hledají dva muže, kteří měli ukrást z oploceného dvora jednoho obchodního domu na Slezském Předměstí v Hradci Králové nerezové pivní sudy. Při krádežích je zachytila kamera. Sudy, které ukradli, vraceli zpět v tom samém obchodě do výkupu.

Zaměstnanec obchodu na krádež přišel po zhlédnutí kamerového záznamu, z něhož zjistil, že dva neznámí muži během dvou dnů dvakrát ukradli dva sudy. 

Policisté z obvodního oddělení Hradec Králové 2 přijali 5. října v dopoledních hodinách oznámení o krádeži 4 prázdných nerezových pivních sudů z oploceného dvora jednoho obchodního domu na Slezském Předměstí v Hradci Králové. 

„Způsob krádeže byl po oba dva dny stejný. Oba muži přicházejí od autobusové zastávky. Pak jeden z nich přelezl bránu, přešel k uložišti sudů, odkud vzal dva 30l sudy, vrátil se k bráně, přes kterou je přehodil druhému muži. Ten sudy vrátil v tom samém obchodě do výkupu a následně u pokladny za každý obdržel 1 tisíc korun,“ popsala jednání zlodějů policejní mluvčí Iva Kormošová.

Oba lapkové to zkusili ještě potřetí, to už ale měli smůlu. Zaměstnankyně si totiž všimla, jak se někdo pohybuje v prostoru uložiště sudů, kde v té době již nikdo neměl být a zavolala na linku 158. Než hlídka přijela, stačili oba muži vzít nohy na ramena. Policisté na parkovišti našli už jen osamocené sudy v nákupním vozíku. 

Událost byla policii nahlášena již 5. října v dopoledních hodinách. Na veřejnost se ale policisté obracejí až nyní. „Žádáme veřejnost o spolupráci při zjištění totožnosti obou mužů. Kdo je na záznamu pozná, ať zavolá na bezplatnou linku 158, nebo se přímo dostaví na služebnu Policie ČR,“ vyzvala Kormošová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což pachatelům hrozí až dva roky vězení. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, krádež, sudy, Slezské Předměstí, sud, obchod, Hradec Králové, Policie České republiky

Dva muži kradli na Slezském Předměstí pivní sudy. Neznáte je?  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.