Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý bezdomovec kradl v Hradci kola, způsobil škodu za 142 tisíc korun

Mladík, který v Hradci Králové kradl kola, opět skončil v poutech. Již na konci září ho policisté obvinili z krádeží 13 kol. Do vazby vzat ale nebyl a hned druhý den po propuštění si opět přivlastnil další bicykly. Po 18 dnech znovu skončil na policejní služebně.

„Hned druhý den po propuštění odcizil v centru města Hradce Králové 3 kola. Za dobu, co byl na svobodě stihl odcizit celkem 8 kol a další dvě kola mu byla prokázána z minulosti. Těchto deset kol bylo v hodnotě 40,5 tisíce korun. On za ně utržil okolo 9 tisíc korun, které použil pro vlastní potřebu,” řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Když se začala ztrácet další kola, pojali policisté podezření, že by za těmito krádežemi mohl stát právě jejich “starý známý”. To, že se jejich myšlenky ubíraly správným směrem, jim potvrdily kamerové záznamy. Mladíka však nemohli nikde najít, vyhlásili po něm tedy 8. října celostátní pátrání. Včera večer ho zadrželi v centru Hradce Králové.

„Od doby po mém propuštění ze zadržení se na způsobu mého života v podstatě nic nezměnilo. Jsem bez domova, přespávám venku na lavičkách a prostředky na obživu jsem pořizoval z krádeží jízdních kol,“ uvedl dopadený muž do protokolu.

Celkem se tento mladík dopustil 23 krádeží, kterými způsobil škodu za téměř 142 tisíc korun. O způsobu své obživy bude moci nyní přemýšlet ve vazbě a poté možná až pět let ve věznici.

Autoři | Foto

Štítky Policie ČR, krádež, kola, Hradec Králové

Mladý bezdomovec kradl v Hradci kola, způsobil škodu za 142 tisíc korun  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.