Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Soud zřejmě vynese verdikt v kauze manželů obžalovaných z vraždy

Krajský soud v Hradci Králové dnes zřejmě vynese rozsudek v kauze bývalých manželů Janákových obžalovaných z loupežné vraždy muže u Lázní Bělohrad na Jičínsku, nedovoleného ozbrojování a pokusů o vraždy, či příprav vražd dalších tří lidí.

Souzen je i jejich údajný komplic Martin Herzán, který podle spisu po dohodě s nimi pojistil pro případ úrazu či úmrtí třicetiletého muže, aby z jeho smrti měli peníze. Činy chtěli maskovat jako dopravní nehody. Jaroslavu a Petře Janákovým a Herzánovi hrozí 15 až 20 let vězení i výjimečný trest.

Nejzávažnější zločin, kterého se Janákovi podle obžaloby dopustili, se stal v červenci 2017, kdy zavraždili padesátiletého muže. Jeho tělo bylo nalezeno loni v srpnu na poli u Lázní Bělohrad. Podle spisu ho zastřelili poté, co ho vylákali na opuštěné místo. Pak mu ukradli několik desítek tisíc korun. Čin se podle spisu stal v autě za jízdy poblíž místa, kde se později našlo tělo. Janák řídil a Janáková střílela, uvádí obžaloba.

Janák se přiznal, Janáková doznala jen dokonanou vraždu a Herzán vinu odmítl. Líčení má dnes pokračovat závěrečnými návrhy.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Krajský soud, líčení, soud, vražda, Martin Herzán, Lázně Bělohrad, Krajský soud v Hradci Králové, okres Jičín, manželé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud zřejmě vynese verdikt v kauze manželů obžalovaných z vraždy  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.