Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Měsíce kradl po Hradci a okolí, teď muži hrozí pět let za mřížemi

Mladý zloděj ukradl po Hradci Králové deset kol a ze skladu jedné firmy se ztratilo nářadí za téměř 27 tisíc korun. Přistižen byl také při krádeži štípacích kleští. Hradečtí policisté jej dopadli deset dnů od vyhlášení celostátního pátrání. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Hradečtí policisté zadrželi v sobotu muže, zodpovědného za třináct krádeží. Dvacetiletý zloděj stihl během tří a půl měsíce údajně způsobit škodu ve výši 85 tisíc korun. „V polovině června se v Předměřicích nad Labem vloupal do skladu jedné firmy, kde odcizil nářadí v hodnotě téměř 27 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová. Muž se dále pokusil vloupat do trezoru automyčky. Jelikož ho vystrašil alarm, utekl.

Na začátku srpna mladého lapku přistihla ostraha obchodního domu ve Věkoších při krádeži štípacích kleští. Po Hradci Králové také odcizil deset jízdních kol, která byla uzamčena ve stojanech na veřejných místech. Jejich prodejem si přišel na devět tisíc korun. Majitelům kol však způsobil škodu až 58 tisíc. „Poslední kolo, které odcizil v sobotu 29. září dopoledne před plaveckým bazénem, nestačil prodat. Schoval si ho v parkovacím domě na jízdní kola, kde ho policisté také našli a mohli ho ještě ten den v pořádku vrátit majiteli,“ dodala Kormošová.

Spadla klec

Po mladíkovi bylo z důvodu vydaného souhlasu se zadržením státní zástupkyní 19. září vyhlášeno celostátní pátrání. Ta jej vydala na základě požadavku policistů, kteří proti muži podezřelému z krádeží a vloupání obstarali dostatek důkazů. Dvacetiletého recidivistu dopadli strážníci o deset dní později na Novém Hradci Králové.

Muž nebyl v minulosti nikdy trestán. Ke skutkům se částečně přiznal. Uvedl, že je bez finančních prostředků, nemá zaměstnání, ani stálé bydliště. Vyšetřovatelé podali podnět na uvalení vazby z obavy, že se bude skrývat, uprchne, či bude v krádežích pokračovat. Státní zástupce jim nevyhověl. Muž je tak stíhán na svobodě. Pokud ho soudce uzná vinným, může ho poslat až na pět let do vězení.

Štítky Policie ČR, zatčení, pátrání, Hradecko, Hradec Králové, krádež, Předměřice nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měsíce kradl po Hradci a okolí, teď muži hrozí pět let za mřížemi  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.