Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič, který včera smetl policejní vozidlo, není žádný svatoušek. Byl opakovaně trestán

Případem včerejší nehody ukradeného auta a policejního vozu nedaleko letiště v Hradci Králové se dnes začali zabývat vyšetřovatelé z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Při střetu byli zraněni tři policisté, kteří jsou v současné době v pracovní neschopnosti. Jeden z nich utrpěl vážné zranění, se kterým zůstal hospitalizován v nemocnici. Jejich kolegové nyní hledají svědky.

Muž, který ujížděl v kradeném autě a nehodu pravděpodobně způsobil, není rozhodně žádný svatoušek. V minulosti byl odsouzen za opakované krádeže nebo neoprávněné užívání cizí věci, v dubnu 2018 odešel z výkonu trestu, kde byl za vydírání a nebezpečné vyhrožování.

PSALI JSME: Muž ujížděl kradeným autem. Při nehodě zranil tři policisty, jednoho těžce 

Sedmadvacetiletý provinilec, který se po nehodě pokusil o útěk, má také několik záznamů v evidenční kartě řidiče. Z nich je zřejmé, že přesto, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz, byl opakovaně přistižen za volantem. „V současné době má až do srpna 2020 vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel za maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekla mluvčí policie Lenka Burýšková.

Policie hledá svědky

Krátce před nehodou měla být ulici Piletická u hradeckého letiště dvě neznámá osobní vozidla, která předjížděla podezřelého řidiče, jedoucího v ukradeném vozidle Volkswagen Passat Variant 3C. Jedním z těchto aut mělo být menší vozidlo značky Hyundai, pravděpodobně modré barvy.

„Žádáme proto oba dosud neznámé řidiče, aby se se svým svědectvím obrátili na linku 158 nebo se osobně dostavili na jakoukoliv policejní služebnu. Rovněž se obracíme na další případné svědky, kteří tudy okolo 14:30 projížděli a mohli tak poskytnout k případu jakékoliv informace, aby se rovněž neváhali obrátit na policii, za což děkujeme,“ uvedla mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, Hradec Králové, Piletická, letiště, havárie, policie, Královéhradecký kraj, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič, který včera smetl policejní vozidlo, není žádný svatoušek. Byl opakovaně trestán  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.