Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Městští strážníci o víkendu řešili opilce, rušení nočního klidu nebo odložené činčily

Další náročný víkend absolvovali hradečtí strážníci. Během uplynulých dní řešili téměř 300 událostí. Tradičně "nechyběli" opilci, zahozené injekční stříkačky nebo rušení nočního klidu. Krátkodobě se musela městská policie postarat i o dvě odložené činčily.

Mimo běžné hlídkové činnosti přijali strážníci i velké množství stížností. Devětkrát vyjížděly hlídky řešit stížnost na špatné parkování a stejný počet oznámení se týkal i rušení nočního klidu. 

„Hlučné oslavy na zahradách, vysokoškolských kolejích, otevřená okna restaurací, ale i partnerské hádky rušily spánek místních obyvatel. Ve většinou případů se strážníci setkali s pochopením, a lidé se s omluvou ztišili. Tři muži však vypité množství alkoholu nezvládli, narušovali veřejný pořádek a ohrožovali své zdraví,“ uvedla mluvčí strážníků Eva Kněžourová. K vystřízlivění proto museli být převezeni na protialkoholní záchytnou stanici.

V jednom případě museli strážníci zasahovat v hale vlakového nádraží, kde opilý cestující „diskutoval“ s ostrahou a odmítal budovu opustit.  Ve čtyři hodiny ráno pak jeli ke starší ženě, která měla utkvělou představu, že jí někdo ze střechy ukradl střešní hřebeny. 

„V neděli večer, při uzavírání hradeckých teras, nalezli strážníci osobu hledanou Policií ČR. Muž seděl na lavičce a spal. Po jeho probuzení a ověření totožnosti bylo zjištěno, že je v pátrání,“ dodala mluvčí. 

Městští policisté také prověřovali dvě oznámení, která se týkala „hluchoněmých výběrčích“, kteří se opět, naštěstí však marně, pokoušeli vymámit z kolemjdoucích peníze.

Během víkendu byly nalezeny i čtyři injekční stříkačky. Infekční materiál byl umístěn do kontejneru, který bude předán k odborné likvidaci. 

Odchytová služba převážela do útulku jednoho psa, do depozitu jednu kočku a v Zooparku Stěžery skončily dvě činčily, které někdo odhodil v krabici ke kontejnerům.

Autoři | Zdroj Městská policie Hradec Králové

Štítky městská policie, Hradec Králové, víkend, přehled, činčila, noční klid, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městští strážníci o víkendu řešili opilce, rušení nočního klidu nebo odložené činčily  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.