Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jednačtyřicetiletý muž vylákal od známých téměř 90 milionů korun, peníze prohrál

, aktualizováno 17. září 2018, 12:59

Z podvodu obvinili v těchto dnech hradečtí kriminalisté jednačtyřicetiletého muže z Jaroměře. Podle nich měl v letech 2011 až 2012 od tří mužů, pod záminkou výhodného zhodnocení, vylákat částku 89.661.770,- Kč.

„Obviněný vždy jednal podle téměř shodného scénáře. Na schůzkách s poškozenými, se kterými se znal, vystupoval jako jednatel společnosti s předmětem podnikání výroba a prodej drátěného programu se sídlem na Náchodsku. V úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch, od nich opakovaně v několika případech vylákal finanční půjčky,“ popsala policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Na jednu z takto vylákaných půjček ve výši téměř 1,2 miliony korun sliboval výnos ve výši 48% za dva měsíce, jindy výnos ve výši 36%. Na získané peníze potom podvedeným vystavil směnky s termínem splatnosti a přislíbil vrácení obnosu. Finance ale nevrátil. 

„Půjčené peníze do zmíněných investic nevložil, naopak je použil pro svoji potřebu. Utratil je zejména v sázkových kancelářích, v rámci her na hracích automatech a video-loterijních terminálech,“ dodala mluvčí.

Když se jeden z poškozených dožadoval vrácení svých peněz, jednatel jej uklidňoval smyšlenou legendou o právě probíhajících obchodních kontaktech v Itálii. 

„Není bez zajímavosti, že celý případ vyšel najevo až poté, co jeden z poškozených v roce 2016 zemřel. Když v rámci dědického řízení vyšly najevo okolnosti o podezřelých transakcích na účtu zemřelého,“ uvedla Burýšková.

Obviněný se částečně přiznal, výši dluhu však popírá. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody od 5 do 10 let. 

Autoři

Štítky Policie ČR, peníze, podvod, miliony, Jaroměř, okres Náchod, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednačtyřicetiletý muž vylákal od známých téměř 90 milionů korun, peníze prohrál  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.