Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinci se na Hradecku zalíbilo, několikrát nerespektoval rozhodnutí o vyhoštění

V uplynulých dnech sdělili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí šestapadesátiletému cizinci, který měl v polovině června opustit naši republiku, jenže neodjel. Opakovaně nerespektoval ani rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.

Občan jednoho státu bývalého Sovětského Svazu přijel do České republiky již v červnu 2003 a zažádal o azyl, který mu na konci roku 2005 nebyl udělen. Proti rozhodnutí podal žalobu a poté i kasační stížnost, kterou Nejvyšší správní soud odmítl a přikázal, že musí odjet do dubna 2006. Muž však nařízení nerespektoval a na našem území zůstal. 

„V srpnu 2011 ho pražští kolegové zadrželi bez platného povolení k pobytu i bez platného cestovního dokladu a vydali správní vyhoštění na jeden rok. Území opět neopustil a na policisty narazil až o rok později, kdy mu opět vydali správní vyhoštění, tentokrát na tři roky,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Ani tehdy však cizinec nevycestoval a opět si požádal o mezinárodní ochranu, kterou mu i přes kasační stížnost Nejvyšší správní soud letos v květnu zamítnul. Muž znovu obdržel příkaz k opuštění republiky, které neakceptoval a po uplynutí výjezdního příkazu zůstal nadále v České republice.

„Na začátku července byl přistižen při drobné krádeži v jednom obchodním domě. Policisté zjistili, že měl být již měsíc mimo naší republiku. Muže zadrželi a umístili v zařízení pro zajištění cizinců, kde bude čekat na verdikt soudu nebo rozhodnutí o správním vyhoštění,“ dodala Kormošová.

Po 15 letech tak muž pravděpdobně zamíří zpět do své země.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Nejvyšší správní soud České republiky, Královéhradecký kraj, Česko, Sovětský svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci se na Hradecku zalíbilo, několikrát nerespektoval rozhodnutí o vyhoštění  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.