Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třiadvacetiletý mladík pohrdá pravidly. Nikdy neměl "řidičák", přesto opakovaně usedá za volant

V pondělí ve večerních hodinách zastavili policisté na Moravském Předměstí v Hradci Králové osobní vozidlo značky Honda Civic. Po třiadvacetiletém řidiči žádali všechny potřebné doklady. Muž však předložil jen osvědčení o registraci vozidla a občanský průkaz.

„Policisté z evidencí zjistili, že má udělen tříletý zákaz řízení za to, že na konci května řídil pod vlivem alkoholu. V rozsudku, který nabyl právní moci v polovině srpna, byl kromě zákazu řízení odsouzen k podmíněnému půlročnímu trestu odnětí svobody a byl mu uložen trest propadnutí věci a to osobního vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

To ale nebylo všechno. Dále zjistili, že mladý muž byl při řízení vozidla přistižen také 18. srpna v Dobrušce, kde ho policisté zadrželi a převezli na služebnu. Jeho auto bylo následně odtaženo na policejní parkoviště.

Mladík na nyní "na krku" podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Navíc přijde o své vozidlo. „Jelikož nebyl nikdy držitelem žádného řidičského oprávnění a nerespektuje žádné zákony ve spojitosti s řízením motorových vozidel, je důvodná obava, že bude protiprávní činnost opakovat, policisté podají návrh k propadnutí věci,“ dodala Kormošová.

Je tedy pravděpodobné, že v krátké době přijde již o druhé auto, které si koupil pár dní poté, co mu bylo zabaven první vůz.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, řízení, zákaz, auto, Hradec Králové, Honda Civic, Moravské Předměstí, Dobruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiadvacetiletý mladík pohrdá pravidly. Nikdy neměl "řidičák", přesto opakovaně usedá za volant  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.