Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž se při silničních kontrolách vydával za svého bratra. Měl totiž zakázáno řídit, navíc byl pod vlivem drog

Z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a poškození cizích práv obvinili včera kriminalisté jednatřicetiletého muže z Hradce Králové. Obviněný se při silničních kontrolách vydával za svého bratra, má totiž uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, který měl vypršet až v roce 2021.

Muž byl během dvaceti dnů čtyřikrát zastaven policejní hlídkou. Třikrát v Hradci Králové a jednou na Pardubicku, ani jednou nepředložil žádný doklad potřebný k řízení motorového vozidla.

„Policisté ho ztotožnili dle jím uvedeného jména, data narození a dalších indicií. Za to, že auto nemělo platnou technickou kontrolu, mu byly uděleny blokové pokuty, navíc měl dvakrát pozitivní test na návykové látky. Jelikož se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, čeká se na výsledky,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Při vyšetřování ale muži zákona pojali podezření, že se vydává za svého bratra. Poslední kontrole se muž přiznal. Uváděl údaje svého o 1,5 roku mladšího sourozence, na kterého tak byly vypsány i pokuty. „Ke lhaní měl důvod, protože od soudu má uložen 3,5letý zákaz řízení všech motorových vozidel, který měl vypršet až roku 2021,“ dodala mluvčí.

Pokuty vystavené na bratrovo jméno, které obviněný muž prý neměl v úmyslu zaplatit, budou zrušeny. Aby obviněný v trestné činnosti nepokračoval, bylo mu auto zabaveno.

„Muž se k trestné činnosti přiznal, s policisty spolupracoval a uvedl, že to prostě zkusil, a když mu to poprvé vyšlo, tak ve lhaní pokračoval. K pozitivnímu testu na drogy, sdělil, že je občasným uživatelem pervitinu,“ řekla Kormošová.

Pokud ho soud uzná vinným, stráví až dva roky života ve vězení.

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, kontrola, drogy, podvod, motorové vozidlo, Hradec Králové, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se při silničních kontrolách vydával za svého bratra. Měl totiž zakázáno řídit, navíc byl pod vlivem drog  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.