Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opilá řidička nabourala dvě zaparkovaná auta

V sobotních dopoledních hodinách přijali policisté na lince 158 oznámení o řidičce, která v Severní ulici v Hradci Králové nabourala dvě zaparkovaná vozidla.

Policejní hlídka, která přijela na místo ženu podrobila dechové zkoušce. Po několika pokusech přístroj ukázal výsledek téměř 1,3 promile alkoholu v dechu.

„Na výzvu, aby předložila občanský a řidičský průkaz, žena ukazovala všechny možné kartičky jako platební karty, kartičku pojišťovny, slevové kupony, ale také průkazku MHD. Až nakonec se trefila a doklady předložila. Poté se žena náhle zvedla a začala rozhazovat své věci. Odhodila mobil, doklady i kabelku, která těsně prolétla okolo jednoho policisty,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Poté se žena rozhodla, že z místa odejde. Nerespektovala pokyny policistů, kteří následně museli použít donucovací prostředky. 

„Při druhé opakované zkoušce žena dokonce i usnula a až asi na podesáté se ji podařilo uskutečnit dechovou zkoušku. Ta ukázala o pár setin méně než první. Policisté ji vyzvali k lékařské prohlídce spojené s odběrem krve, kterou však odmítla. Policisté ji na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ dodala Kormošová.

Škoda na jejím vozidle byla odhadnuta na 10 tisíc a na ostatních 55 tisíc korun, k žádnému zranění osob nedošlo.

„Osmačtyřicetiletou ženu čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí odnětí svobody od 6 měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uzavřela policejní mluvčí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Policie ČR, alkohol, nehoda, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá řidička nabourala dvě zaparkovaná auta  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.