Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Předseda společenství vlastníků jednotek si "přilepšil". Během sedmi let z účtu odčerpal 4,7 milionu korun. Potrestán nebude

Tento týden hradečtí kriminalisté po roce prověřování odložili spis, který se týkal podezření ze spáchání zločinu zpronevěra. Důvod? Podezřelá osoba zemřela. Škoda 4,7 milionu korun.

„Policisté se případem začali zabývat na základě trestního oznámení člena výboru jednoho hradeckého společenství vlastníků. Poté, co vloni zemřel jejich předseda, se provedla kontrola účtu a účetnictví. Zjistilo se, že muž během sedmi let odčerpal z účtu SVJ přes 4,7 milionu korun,“ řekla mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

Organizaci, která měla ve správě dům, předkládal fiktivní faktury a zfalšované bankovní výpisy z účtu. Na společném účtu zbylo pouhých 20 tisíc korun. Policistům se i přes rozsáhlé šetření nepodařilo zajistit zpronevěřené peníze, případně věci za tyto peníze nabyté.

„Komisař prověřením skutečností mohl pouze konstatovat, že ze strany muže došlo ke zneužití situace ve svůj prospěch, kdy bylo využito více méně formálních pozic členů výboru, kontrolní komise společenství a absence zájmu veškerých členů SVJ, týkajících se frekvence schůzí a hospodaření s kombinací selhání kontrolních mechanismů,“ dodala Kormošová.

Jelikož policisté nezjistili žádné okolnosti, které by nasvědčovaly tomu, že se na jednání zemřelého muže podílely další osoby, rozhodl o odložení věci. Pokud by tehdy dvaačtyřicetiletý muž nezemřel, hrozilo by mu až osmileté vězení.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky společenství vlastníků jednotek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předseda společenství vlastníků jednotek  si "přilepšil". Během sedmi let z účtu odčerpal 4,7 milionu korun. Potrestán nebude  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.