Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Obce si rozdělí přes 13 milionů na vybudování vodohospodářské infrastruktury

Krajští radní schválili poskytnutí dalších finančních prostředků pro obce na rozvoj vodohospodářské infrastruktury. V druhém kole dotačního programu na vybudování vodovodů, kanalizací či čistíren odpadních vod obce vyčerpají přes 13 milionů korun. Záměr ještě v červnu posoudí krajští zastupitelé.

„Druhým kolem dotačního programu plníme deklarovanou podporu obcím na rekonstrukci či vybudování chybějící vodohospodářské infrastruktury. V květnu jsme schválili projekty v celkovém objemu přes 22 milionů korun. Tentokrát dostalo podporu 14 žádostí v hodnotě přes 13,6 milionu korun. Další žádosti o dotace posoudíme do konce tohoto roku v závislosti na průběžném financování fondu na podporu vodohospodářské infrastruktury,“ uvedl radní Královéhradeckého kraje pro oblast vodního hospodářství, životního prostředí a zemědělství Karel Klíma.

Finanční prostředky z druhého kola poputují například na výstavbu vodovodu z Kohoutova do místní části Kladruby, prodloužení vodovodu v Orlickém Záhoří či vybudování posilujícího zdroje pitné vody v Liberku. Královéhradecký kraj také podpoří dostavbu vodovodu v Samšině, nebo vybudování části vodovodu a kanalizace v Potštejně.

V letošním roce Královéhradecký kraj doposud podpořil 45 žádostí za zhruba 36 milionů korun. Loni došlo k podpoře rozvoje vodohospodářské infrastruktury pro obce do 2000 obyvatel částkou přes 50 milionů korun, přičemž kraj počítá minimálně s totožnou sumou i pro letošek.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky obce, vodovody, Královéhradecký kraj, dotace, Karel Klíma, Kohoutov, Kladruby, Orlické Záhoří, Liberk, Samšina, Potštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obce si rozdělí přes 13 milionů na vybudování vodohospodářské infrastruktury  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.