Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Demolice začala! Vybydlený panelák u Aldisu zmizí

Stal se svým způsobem ikonou Hradce. Vybydlený panelák přezdívaný "Schody do nebe u kongresového centra Aldis ale působil, jako pěst na oko. Míří k zemi a na jeho místě vyroste nový hotel.

Budova chátrá už téměř 30 let. Původně sloužil jako ubytovna pro dělníky a svým netypickým vzhledem připomínal právě schody. Ačkoliv byla ubytovna součástí výstavby společně s Kongresovým centrem Aldis, nezbyly na něj peníze.

Od devadesátých let se tak stal působištěm bezdomovců, kteří budovu definitivně zřídili, a bylo tak otázkou času, kdy půjde k zemi.

Na místě vyroste nový hotel 

Demoliční práce již začaly a z původní budovy zbydou jen základy. Na nich následně vyroste nový komplex. Investor plánuje vybudovat čtyřhvězdičkový šestipodlažní hotel a nacházet se v něm bude 100 pokojů. Zároveň se na místě vyboduje i velký kongresový sál pro 200 lidí.

Hotel, který dostane název stejně, jako kongresové centrum Aldis, by měl na místě stát do roku 2021. V prostoru Aldisu je v posledních měsísích rušno. Na opačné straně se totiž také staví, a to komplex budov pojišťovny ČSOB. 

Demoliční práce probíhají od poloviny července a skončit by měly do konce prázdnin. Následně se na rozbořeniště vydá stavební firma, a ta začne stavět hotelový komplex.

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Demolice, Hradec Králové, budova, Aldis, ČSOB, Kongresové centrum Aldis, hotel, Československá obchodní banka, panelový dům

FOTO: Demolice začala! Vybydlený panelák u Aldisu zmizí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.