Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hodnota nových staveb v hradeckém kraji do září vzrostla o 3 procenta

Investice do nových staveb v Královéhradeckém kraji loni mírně vzrostly. Orientační hodnota staveb, které úřady v kraji povolily v prvních třech čtvrtletích roku 2018, meziročně vzrostla o 3,1 procenta na 11,6 miliardy korun. Kraj se tak zařadil k sedmi krajům v ČR, které vykázaly růst hodnoty povolených staveb. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila hradecká pobočka Českého statistického úřadu. V celé ČR hodnota povolených staveb do loňského září klesla o 0,4 procenta na 258 miliard korun.

Samotný počet vydaných stavebních povolení v hradeckém kraji za prvních devět měsíců loňského roku meziročně vzrostl o 3,4 procenta na povolených 3032 staveb. V celé zemi počet vydaných stavebních povolení klesl o čtyři procenta na 60.497.

Úřady v hradeckém kraji vydávaly v prvních devíti měsících loňského roku nejčastěji povolení na bytové domy. Jejich počet činil 1213 a jejich celková hodnota byla také nejvyšší, činila 4,2 miliardy korun. Nebytových budov úředníci povolili 578, staveb na ochranu životního prostředí 679. Zbylou část představují povolení na ostatní stavby.

Jedním z největších investorů je Královéhradecký kraj. Hejtmanství loni v září oznámilo, že kraj hodlá v následujících čtyřech letech investovat či zahájit investice zhruba za 9,6 miliardy korun. Hlavními investicemi budou výstavba a rekonstrukce nemocnic, rekonstrukce a opravy silnic a výstavba průmyslové zóny Kvasiny - Solnice na Rychnovsku.

Stavební povolení loni získaly dva úseky dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic. Stavba dálnice v délce 15,5 kilometru začala v říjnu. Přijde na 2,6 miliardy korun bez DPH a hotova by měla být v roce 2022.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavby, ČSÚ, 3.čtvrtletí, Královéhradecký kraj, Česko, Český statistický úřad, stavební povolení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodnota nových staveb v hradeckém kraji do září vzrostla o 3 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.