Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opět bude možné žádat o dotace na kulturu, kraj připravil 18 milionů

Krajští zastupitelé schválili zveřejnění dotačních programů na kulturu pro příští rok s alokací 18 milionů korun. Žadatelé je mohou použít na provozování kulturních aktivit, obnovu památkového fondu nebo činnost muzeí a galerií.

„Z kulturních aktivit hodláme podpořit především akce regionálního, republikového a mezinárodního významu, které mají tradici. Šanci však mají i méně známé projekty. Z dotací na obnovu památkového fondu je v rámci celé ČR ojedinělá podpora obnovy varhan,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

Na podporu kulturních aktivit je vyčleněno pět milionů korun. Celkem 12 milionů korun je připraveno na obnovu památkového fondu.

„Schválili jsme také program na podporu krajem nezřizovaných muzeí a galerií. Jedná se o nový dotační program, z kterého bude možné podpořit například nové vybavení muzejních a galerijních prostor, multimediální techniku nebo restaurátorské práce,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán. Pro tento účel je připraven jeden milion korun.

O dotaci bude možné žádat od 10. prosince do 14. ledna 2019.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dotace, kultura, Královéhradecký kraj, zastupitelstvo, Martina Berdychová, Česko, Jiří Štěpán

Opět bude možné žádat o dotace na kulturu, kraj připravil 18 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.