Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu v Hradci Králové zkomplikuje oprava silnice na Jičín a Náchod

Dopravu ve stotisícovém Hradci Králové od pondělí zkomplikuje oprava frekventované výpadové silnice z města směrem na Jičín a Náchod. Oprava silnice v Koutníkově ulici potrvá do poloviny září. Na 1,5 kilometru dlouhém úseku jsou nyní tři jízdní pruhy, dva z města a jeden vedoucí do města. Po dobu opravy bude provoz zúžen na dva pruhy.

Oprava silnice bude mluvčí stavební firmy Eurovia CS Ivety Štočkové rozdělena do několika navazujících etap, aby byl na výpadovce zachován provoz. Dočasně budou omezeny vjezdy do areálů a objektů u silnice. Stavbaři postupně po jednotlivých jízdních pruzích kompletně vymění povrch silnice. „Součástí prací bude také obnova vodorovného a svislého dopravního značení a pracovat se bude také na inženýrských sítích,“ uvedla Štočková.

Již od pondělí 2. července stavbaři opravují frekventovaný kruhový objezd Brněnská, který je na opačném konci města než Koutníkova ulice. Objezd Brněnská je na silničním okruhu města a začíná na něm hlavní silnice z města směrem na Brno a Olomouc. Dopravu zatím oprava objezdu nijak výrazně nezkomplikovala. Policie to přičetla slabšímu prázdninovému provozu a tomu, že mnoho lidí mělo o zkráceném pracovním týdnu volno. Omezení na objezdu budou trvat do začátku září, zcela by měly být opravy hotovy do konce října.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, rekonstrukce, Hradec Králové, silnice, oprava, Náchod, Jičín, Eurovia CS, Brno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Hradci Králové zkomplikuje oprava silnice na Jičín a Náchod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.