Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový vlak "Humprecht" odveze cestující z Hradce až do Českého ráje

V neděli 10. června se mění železniční i autobusové jízdní řády. Nejvýznamnějšími změnami na železnici jsou rozšíření provozu vybraných vlaků o letních prázdninách a zavedení nového spěšného vlaku „Humprecht“ z Hradce Králové do Českého ráje. Lepší autobusové spojení bude do řady turisticky navštěvovaných destinací: krkonošské obce Malá Úpa, Prachovských skal nebo do Dětenic a Starých Hradů na Jičínsku.

„Ve spolupráci s dopravcem jsme připravili nový spěšný vlak „Humprecht“, který každou sobotu od 16. června až do 29. září propojí Hradec Králové, Hořice, Jičín a Sobotku. V Hradci Králové jsou zajištěny přípoje z dalších směrů, takže každý se může vydat na výlet do Českého ráje,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Cestující, kteří tohoto spoje využijí, mohou navštívit Prachovské skály, Jinolické rybníky, zříceninu hradu Trosky, hrad Kost nebo zámek Humprecht, který novému výletnímu vlaku propůjčil své jméno. Vlaky jedou v uvedeném období o sobotách a také ve svátky 5. a 6. července a 28. září.

Další změny na železnici se týkají tratí Hradec Králové – Chlumec nad Cidlinou, Týniště nad Orlicí – Doudleby nad Orlicí, Doudleby nad Orlicí – Rokytnice v Orlických horách a Wroclaw – Meziměstí – Adršpach.

Změny autobusových jízdních řádů se týkají především Rychnovska, Trutnovska a Jičínska, ale také Královédvorska a Vrchlabska a Náchodska. 

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky vlaky, autobusy, doprava, jízdní řády, Hradec Králové, Český ráj, okres Jičín, Dětenice, Malá Úpa, Starý hrad, Martin Červíček, Hořice, Jičín, Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový vlak "Humprecht" odveze cestující z Hradce až do Českého ráje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.