Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič k nehodě přivolal policii. Kvůli exekuci měl navíc pozastavené řidičské oprávnění

Dnes krátce před třetí hodinou ranní oznámil na lince 158 dvacetiosmiletý řidič střet dvou vozidel, ke kterému došlo na silnici mezi obcemi Bukovina a Vysoká nad Labem. Při nehodě došlo k poškození zrcátek. Druhé vozidlo, pravděpodobně bílá dodávka značky Mercedes, od nehody ujelo. Přivolání policie se ale řidiči rozhodně nevyplatilo.

„Přivolaní dopravní policisté podrobili dvacetiosmiletého řidiče vozidla Fiat Ducato dechové zkoušce, která ukázala výsledek téměř 0,4 promile. Policisté prověřením v evidencích navíc zjistili, že muž má z důvodu exekuce pozastaveno řidičské oprávnění a tudíž nesmí řídit motorová vozidla, o čemž prý nevěděl,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Muži zákona tomuto "řidiči" na místě zadrželi řidičský průkaz. Celá událost nyní poputuje ke správnímu orgánu. „Muži hrozí pokuta od 2,5 tisíce do 20 tisíc korun a zákaz řízení od 6 měsíců do 1 roku. Pokud se prokáže, že muž o rozhodnutí o pozastavení řidičského oprávnění věděl, bude ho čekat navíc obvinění z trestného činu maření úředního rozhodnutí,“ dodala mluvčí.

Přivolání policie k nehodě, při které vznikla škoda, která se pravděpodobně bude pohybovat v řádech tisíců korun, se řidiči rozhodně nevyplatilo. 

„Pokud se prokáže, že muž o rozhodnutí o pozastavení řidičského oprávnění věděl, bude ho čekat navíc obvinění z trestného činu maření úředního rozhodnutí, za což hrozí až dvouleté vězení,“ uzavřela Kormošová.

Po šoférovi bílé dodávky značky Mercedes policisté dále pátrájí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, alkohol, nehoda, vyšetřování, havárie, policie, řidičský průkaz, Mercedes-Benz, Bukovina, Vysoká nad Labem, Fiat Ducato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič k nehodě přivolal policii. Kvůli exekuci měl navíc pozastavené řidičské oprávnění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.