Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hrozivá nehoda na Trutnovsku. Řidič autobusu nedobrzdil zatáčku, narazil do sloupu, a poté se střetl s vlakem

V obci Kunčice nad Labem došlo k dopravní nehodě autobusu a spěšného vlaku. Podle dosud zjištěných skutečností řidič autobusu zřejmě nepřizpůsobil rychlost při průjezdu levotočivé zatáčky, zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám. Došlo ke střetu s jedoucím rychlíkem a s údivem se při nehodě zranil jen řidič autobusu.

Před železničním přejezdem č. P4523 měl dostat smyk, vyjet na krajnici a poté mimo komunikaci na trávu. Zde se střetl se sloupem elektrického vedení a skončil na pravém boku, přičemž přední částí zasahoval do kolejiště. Následně došlo ke střetu s přijíždějícím vlakem, kterému již strojvedoucí nedokázal zamezit.

Vlivem nárazu byl autobus převrácen zpět na kola. Jeho řidič, který nikoho nevezl, naštěstí stačil vozidlo opustit ještě před srážkou. Přivolaní záchranáři si ho převzali do péče. Ve vlaku cestovalo přibližně 15 osob a nikdo neutrpěl zranění. Dechové zkoušky a obou řidičů dopadly negativně.

Předběžná hmotná škoda je celkově vyčíslena na 1,1 miliónu korun (1 milión autobus, 20 tisíc vlak, 70 tisíc elektrické vedení a 20 tisíc krajnice).

Po dobu šetření nehody bylo místo neprůjezdné a vlaková doprava přerušena. Řidiče policisté odkláněli přes obec Prosečné. Krátce po půl druhé odpoledne byla trasa průjezdná jedním jízdním pruhem. Následně však pokračovalo odstraňování následků dopravní nehody spočívajících ve vyproštění a odtažení autobusu a opravě elektrického vedení. Místo se podařilo plně bez omezení zprůjezdnit až po osmé hodině večerní. Přejezd byl osazen dopravními značkami „Stůj, dej přednost v jízdě“.  

Veškeré okolnosti události jsou nyní předmětem dalšího šetření trutnovských dopravních policistů.

Štítky řidič autobusu, havárie, okres Trutnov, elektrické vedení, Kunčice nad Labem

Hrozivá nehoda na Trutnovsku. Řidič autobusu nedobrzdil zatáčku, narazil do sloupu, a poté se střetl s vlakem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.