Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nadjezd u Terminálu je ve velmi špatném stavu, chystá se velká rekonstrukce. Ta může trvat i několik let

Zpráva, která řidiče nepotěší. Nadjezd, který je Terminálu hromadné dopravy v Hradci je ve špatném technickém stavu. Nadjezd denně využívají tisíce řidičů. Chystá se tak velká rekonstrukce a pro dopravu to bude mít zásadní vliv.

„Na mostě jsme prováděli podrobnou diagnostiku pomocí opakovaných zatěžkávacích zkoušek. Zjistili jsme, že stav mostu se postupně zhoršuje. Most má skryté statické závady, které nejsou na první pohled zřejmé. V sedmibodové stupnici hodnocení stavu mostů byl ohodnocen číslem šest. To znamená velmi špatný stav. Na základě toho vyšla nějaká zatížitelnost, která při stávajícím provozu ve třech jízdních pruzích byla naprosto neúnosná. Ve spolupráci s projektanty jsme proto přehodnotili systém rozmístění jízdních pruhů po mostě,“ řekl Hradeckém deníku Miloš Macháček  z Ředitelství silnic a dálnic.

Podle prvotních informací by se měl nadjezd zužit ze tří pruhů na dva, tudíž by dělníci opravovali vždy jen část vozovky. I tak by to ale způsobilo velké kolony, jelikož nadjezd je frekventovanou výpadovkou na Jičín.

V prvních plánech se dokonce mluvilo o tom, že by se most během rekonstrukce zcera uzavřel. Tento plán byl ale brzy smeten ze stolu, protože se očekává, že by v tomto případě doprava zcela zkolabovala.

Autoři | Foto Hradec-kralove.sije.cz

Štítky Nadjezd, Hradec Králové, rekonstrukce, omezení, doprava, Ředitelství silnic a dálnic

Nadjezd u Terminálu je ve velmi špatném stavu, chystá se velká rekonstrukce. Ta může trvat i několik let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.