Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Od září bude město využívat elektromobily

Město připravuje obměnu vozového parku, v souvislosti s tím se rozhodlo prověřit možnost zařazení vozidel s alternativními pohony. Elektromobily budou zaměstnanci magistrátu využívat už od září. Případnému pořízení elektrovozidel předchází z důvodu objektivního posouzení půlroční zapůjčení.

K dispozici budou zaměstnancům magistrátu elektrovozidla nižší střední třídy, jedná se o Volkswagen e-Golf a Nissan Leaf. „Jedno vozidlo bude k dispozici celému magistrátu, druhé bude užívat živnostenský úřad, jehož zaměstnanci jsou v terénu nejčastěji a průměrně najezdí asi 50 kilometrů denně.

Půl roku by měla být dostatečná doba k posouzení, jak efektivní dané elektromobily jsou. O jejich případném pořízení budou rozhodovat náklady na provoz, dále pak jednoduchost či naopak složitost obsluhy a s tím související ochota zaměstnanců elektromobily využívat,“ sdělila tajemnice Magistrátu města Hradec Králové Markéta Bartušová.  

V současné době má město 18 vozidel 

Elektromobil ujede na jedno nabití zhruba 200–250 kilometrů. Vozidla budou nabíjena prostřednictvím stávající elektrické zásuvky umístěné v garáži magistrátu města. „Baterie by měla být dostatečně dobita po dvanácti hodinách. Nabíjet budeme zejména přes noc, protože vozidla budou nejvíce v provozu mezi sedmou ráno až sedmnáctou hodinou odpoledne,“ řekl vedoucí odboru vnitřních služeb magistrátu města Ivan Hušek

V současné době disponuje magistrát města 18 vozidly, jejichž průměrné stáří je 12 let. Vozový park je v provozuschopném stavu, ale s ohledem na jeho stáří je nutné připravit plán obměny pro následující období. V minulosti došlo pouze k obměnám jednotlivých vozidel, kdy za poslední čtyři roky byla pořízena tři vozidla. 

Autoři | Tisková zpráva

Štítky Elektromobily, Hradec Králové, auto, magistrát, elektromobil, Volkswagen, Živnostenský úřad, Magistrát města Hradec Králové, Nissan Leaf

Od září bude město využívat elektromobily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.