Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další komplikace. Oprava omezí provoz na hlavní silnici mezi Náchodem a Skalicí

V sobotu 10. srpna začne platit u obce Kleny omezení na hlavním silničním tahu mezi Náchodem a Českou Skalicí. Bude se opravovat po etapách, vždy ale zůstane průjezdný jeden jízdní pruh pro každý směr. V obou směrem se očekávají kolony. Novinářům to sdělila mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. Opravovaný úsek mezi Českou Skalicí a obcí Kleny je součástí frekventované mezinárodní trasy z Prahy přes Hradec Králové a Náchod do Polska. Omezení potrvá do 31. října.

"Žádáme řidiče, aby při cestě mezi Náchodem a Českou Skalici dbali zvýšené opatrnosti," uvedla Adlof. Vozovka je podle ní dostatečně široká na to, aby během prací mohl být zachován v každém směru vždy jeden jízdní pruh, tak jako tomu bylo dosud. "Auta budou ale projíždět po pásech silnice, kde se zrovna nebude pracovat," řekla Adlof. V místě stavby bude platit snížená rychlost a další omezení.

Do 7. září se bude opravovat pravý pás silnice ve směru od České Skalice na Náchod, od 8. do 28. září středový pás, takže nebude možné odbočit od Jaroměře na Zlič a ze Zliče na Náchod. Při pokládce asfaltu nebude zase možné ve směru od Náchoda odbočit na Kleny a z Klen na Českou Skalici. Objížďky do těchto obcí povedou po vedlejších silnicích.

Od 29. září do konce října budou silničáři opravovat levý pás ve směru na Náchod. "Odbočka na Zlič bude úplně uzavřena, objížďka povede přes Českou Skalici. Nákladním vozidlům nebude umožněno odbočení z Náchoda do České Skalice. Objízdná trasu pro ně bude vedena po komunikaci I/33 až k Velkému Třebešovu a odtud zpět do České Skalice," uvedla Adlof. Odbočka do autokempu Rozkoš uzavřena nebude.

Hlavní silniční tah z Hradce Králové na Náchod patří k nejvytíženějším v Královéhradeckém kraji. Silnici I/33, která u Hradce navazuje na pražskou dálnici D11, využívají hlavně kamiony.

Autoři

Štítky ČR, stavby, automobilová, Náchodsko, Náchod, Česká Skalice, Hradec Králové, silnice, Skalice, Polsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další komplikace. Oprava omezí provoz na hlavní silnici mezi Náchodem a Skalicí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.