Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvaasedmdesátiletý řidič porušil dva zákazy. Se svým vozem skončil ve výkopu

V neděli kolem šesté hodiny večerní vyjížděly složky Integrovaného záchranného systému do Častolovic, kde se svojí Fabií havaroval dvaasedmdesátiletý řidič. Nerespektoval totiž dopravní značení a vjel do výkopu.

Při vyšetřování policisté zjistili, že řidič dopravní značku „Zákaz vjezdu všech vozidel“ s dodatkovou tabulkou 100 m viděl, rozhodl se ji ale nerespektovat a úsek i přes zákaz projet. „Vycházel totiž z předpokladu, že silnice bude průjezdná, neboť včera prý tento úsek bez problémů projel,“ řekla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

O den dříve řidič tímto úsekem projížděl, ale v opačném směru a doprava byla řízena kyvadlově. V neděli to již nevyšlo. „I když jel prý velmi nízkou rychlostí, nestačil již včas zareagovat na překážku ve vozovce a zapadl přední částí vozidla do výkopu. Řidič skončil po nehodě v nemocnici. Nehoda se obešla bez alkoholu,“ dodala Burýšková.

„Automobil musel z výkopu dostat ven až vyprošťovací automobil hasičů. Z výkopu bylo vozidlo přeloženo rovnou na odtahovou službu,“ uzavřela mluvčí hasičů Martina Götzová.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Za přestupek, který bude postoupen do správního řízení hrozí řidiči pokuta od 1500 Kč do 2500 Kč.

Autoři | Foto Jiří Tuček

Štítky Policie ČR, doprava, nehoda, chyba, příkop, Škoda Fabia, Častolovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvaasedmdesátiletý řidič porušil dva zákazy. Se svým vozem skončil ve výkopu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.