Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Domašín se konečně dočká obchvatu. Hradecký kraj vyhlásí tendr za 100 milionů

Královéhradecký kraj vyhlásí soutěž na firmu, která by měla za téměř 100 milionů korun vybudovat dvoukilometrový obchvat Domašína. Jde o část obce Černíkovice mezi Častolovicemi a Solnicí na Rychnovsku na důležité regionální silnici. Stavební práce by měly trvat 15 měsíců od podzimu 2019. Obchvat vznikne v rámci rozšiřování průmyslové zóny Solnice-Kvasiny, kde působí automobilka Škoda Auto a dodavatelské firmy.

Obchvat by měl odvézt tranzitní dopravu mimo zastavěnou části obce. „Protože předpokládaná cena veřejné zakázky dosahuje téměř 100 milionů korun včetně DPH, jedná se o otevřené řízení v nadlimitním režimu. Stavba je financována dotací ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve stoprocentní výši," uvedl radní pro investice Václav Řehoř (ODS).

Přeložka komunikace

Vznikne přeložka komunikace II/321 na území obce Černíkovice, která povede mezi Domašínem a Černíkovicemi mimo zastavěnou oblast. Na stávající silnici se bude napojovat před a za Domašínem, délka obchvatu bude 1984 metrů. Do Domašína se pak auta od silnice II/321 dostanou z okružní křižovatky.

„Silnice II/321 odvádí významnou část dopravy z průmyslových zón na Rychnovsku ve směru Častolovice a Hradec Králové. V současné době osobní a těžká nákladní doprava prochází obcí. Komplikací v zimních měsících navíc bývá značné stoupání v části současné komunikace," uvedl hejtman Jiří Štěpán (ČSSD).

Rozšíření Kvasin

Stavba zapadá do projektu rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice-Kvasiny a podle vedení kraje jde o další příspěvek k plnění Memoranda o spolupráci mezi automobilkou, vládou a Královéhradeckým krajem z března 2015.

Autoři

Štítky silnice, Rychnovsko, Domašín, obchvat, Královéhradecký kraj, průmyslová zóna, Černíkovice, ŠKODA AUTO a.s., okres Rychnov nad Kněžnou, Častolovice, Solnice, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domašín se konečně dočká obchvatu. Hradecký kraj vyhlásí tendr za 100 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.