Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Parkoviště u nemocnice pro dvě stě aut začne fungovat začátkem příštího roku

Provizorní parkoviště s 205 místy u Fakultní nemocnice v Hradci Králové by měla postavit hradecká stavební firma Matex HK za 10,95 milionu korun. V konkurenci tří firem ji vybralo město Hradec Králové. Stavba by mohla začít do konce prázdnin, hotová by měla být do pěti měsíců. Parkoviště z panelů by mělo pomoci řešit velký nedostatek parkovacích míst v areálu nemocnice a v jejím okolí.

„Nyní jsme na začátku zákonné lhůty pro podání námitek podle zákona o zadávání veřejných zakázek. Poté bude následovat proces spojený s podepisováním smlouvy o dílo," uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Parkoviště bude na louce u hlavního vjezdu do nemocnice. Zpočátku by mělo být bezplatné. Až se městu podaří k parkovišti zavést elektřinu pro ovládání závory, mělo by být zpoplatněné. V areálu nemocnice nyní parkuje 800 až 1000 aut a v lokalitě podle odhadu radnice chybí stovky parkovacích míst.

Do budoucna město plánuje u nemocnice parkovací dům. Jeho výstavba však záleží na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.

Kvůli nedostatku parkovacích míst nyní lidé u nemocnice parkují i na místech, kde se parkovat nemá, například mezi stromy, na trávě a v blátě na levém břehu Labe. Podle náměstka primátora Martina Hanouska (Změna pro Hradec a Zelení) by se právě živelné parkování na kořenech stromů na břehu Labe mělo po vybudování provizorního parkoviště redukovat.

K úhradě stavby parkoviště radnice použije peníze, které dostala od developerské firmy CTP Invest v rámci dohody, která CTP umožní zlegalizovat bez povolení rozestavěné sklady na okraji města. CTP městu jako kompenzaci za udělení souhlasu s využitím městských pozemků pro přístupovou cestu k halám dala 15 milionů korun.

Autoři | Foto Nemocnice HK

Štítky nemocnice, parkování, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, CTP, Jiří Bláha, ODS, Labe, Martin Hanousek, MILETA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u nemocnice pro dvě stě aut začne fungovat začátkem příštího roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.