Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič se dostatečně nevěnoval řízení, byla z toho hromadná nehoda

Začalo to nepozorností, skončilo hromadnou nehodou. Na frekventované silnici č. 16 u Jičína došlo u benzinové čerpací stanice ve čtvrtek 11. července k dopravní nehodě. Naštěstí se nikdo nezranil, škoda na autech byla však značná.

Vše začalo, když se sedmačtyřicetiletý řidič Fiatu UNO jedoucí v pravém pruhu ve směru od Úlibic na Jičín pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Aby zabránil střetu s před ním jedoucím autem, které zpomalilo kvůli dopravní situaci, strhl řízení doleva.

Tam však narazil do projíždějícího Citroenu Jumper, které se zastavilo o středová lanová svodidla. Srážka navíc vymrštila Fiat UNO do smyku a v pravém pruhu se auto srazilo ještě s přijíždějící Škodou Roomster.

Náraz Roomster vymrštil do už havarovaného Citroenu Jumper. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. „Policisté na místě provedenými dechovými zkouškami vyloučili požití alkoholu u všech zúčastněných řidičů," uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl. 

Celková škoda je předběžně vyčíslena na více než 170 tisíc korun. „Muži zákona posléze zjistili, že řidič osobního motorového vozidla Fiat UNO má v současné době ze zdravotních důvodů platnou blokaci řidičského oprávnění," uzavřel Brendl.

Autoři | Foto PČR

Štítky Jičín, nehoda, Citroën, Fiat Uno, Škoda Roomster, Úlibice, havárie

Řidič se dostatečně nevěnoval řízení, byla z toho hromadná nehoda  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.