Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trutnov chce za 15 milionů zlepšit dopravu v České čtvrti

Radnice jednatřicetitisícového Trutnova začala se změnami v dopravě v lokalitě Česká čtvrť v severovýchodní části města. Do stavebních úprav silnic a do stavby parkoviště vloží téměř 15 milionů korun. Doprava v lokalitě by měla být plynulejší a bezpečnější.. Změny vycházejí ze studie, kterou město pořídilo před dvěma lety ve spolupráci s Dopravní fakultou Jana Pernera Univerzity Pardubice.

Nejnákladnější stavbou bude parkoviště v lokalitě Na Nivách, které bude sloužit klientům střediska volného času pro děti a mládež, centra duševního zdraví a místním. „Parkoviště by mělo být hotové do konce letních prázdnin a jeho vybudování město vyjde na 10,6 milionu korun," řekl starosta Ivan Adamec (ODS).

Stavbaři dále vybudují kruhový objezd na křižovatce u zdravotní školy a rozšíří a upraví vjezd do ulice Pragovka, aby nákladní doprava nejezdila ulicí Libušinka. Poslední úprava bude na okružní křižovatce u kina, aby vjezd do ulice Česká byl obousměrný. Všechny čtyři stavby by měly být hotové do konce listopadu.

Výdaje do dopravy jsou významnou položkou letošních investic města, které mají přesáhnout 300 milionů korun. Nejvíce peněz půjde na dokončení střediska volného času pro děti a mládež Na Nivách a do opravy venkovního koupaliště. Další významné sumy půjdou na stavbu hasičské zbrojnice, parkovací věže pro jízdní kola a opravu stadionu Základní školy V Domcích.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky doprava, Trutnov, česká čtvrť, Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzity Pardubice, Na Nivách, Ivan Adamec, ODS, Pragovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov chce za 15 milionů zlepšit dopravu v České čtvrti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.