Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiči kvůli uzavírce v Malšově Lhotě jezdí ke Stříbrňáku po cyklostezce. Budeme to trestat, zní z městské policie

Před pár dny začala uzavírka Lhotecké ulice v Malšově Lhotě. Jenže Lhotecká je hlavní cestou ke Stříbrnému rybníku, který nyní vyhledává řada lidí i turistů. Někteří řidiči si tak zkracují cestu po cyklostezce a městská policie se na to zaměří. Lidé ale kritizují načasování oprav, kdy je Stříbrňák v plné sezóně.

„Řidiči, kteří jedou ke Stříbrnému rybníku nebo místní obyvatelé si cestu zkracují a místo objízdné trasy jezdí po vyznačených cyklostezkách. Na tyto případy se městská policie v následujících dnech zaměří,“ řekl Pavel Süke, velitel dopravní skupiny Městské policie Hradec Králové. 

Řidiči podle něj musí volit objízdnou trasu ulicí Bratří Štefanů a přes Svinary. „Případná zjištění budeme nekompromisně trestat vysokými pokutami,“ dodal.

Lidem vadí špatné načasování

Lidé se ale na sociálních sítí pozastavují nad nevhodností načasování prací v Malšově Lhotě. „Malšova Lhota potřeba je, to bezesporu, ale načasování na letní sezónu, kdy se tady pohybuje i množství turistů mířících na Střibrňák, je dost tragický,“ napsal například Michelle Kozič.

Podle dalších zase především přespolní řidiči věří navigaci, která je právě na cyklostezku navádí. „Pro řidiče, kteří nejsou místní, může být matoucí, že Google mapy nabízí objízdnou trasu právě po cyklostezce,“ myslí si Kristýna Pavlíková.

Autoři | Foto MP Hradec

Štítky Malšova Lhota, uzavírka, městská policie, stríbrný rybník, cyklostezka, obecní policie, Google, Hradec Králové, Svinary

Řidiči kvůli uzavírce v Malšově Lhotě jezdí ke Stříbrňáku po cyklostezce. Budeme to trestat, zní z městské policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.