Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Konec kolon v Česticích. Nový kruháč se otevře už v úterý

Pět týdnů trvala stavba nového kruhového objezdu na křižovatce silnic 11 a 36 v Česticích mezi Hradcem a Častolovicemi. Dopravní komplikace tak skončí o týden dříve než bylo naplánováno. Silnice bude průjezdná už od úterý.

„Nová okružní křižovatka bude kapacitně lépe zvládat průjezd ve směru Hradec Králové – Častolovice. Jsem rád, že jsme ji stihli dokončit za pět týdnů z plánovaných šesti, protože řidičům se uleví,“ řekl generální ředitel stavební společnosti SOVIS CZ Petr Smola

Stavební práce komplikovaly dopravu a průjezd staveništěm doposud řídili regulovčíci a semafor v nočních hodinách. Od úterka brzkých ranních hodin bude nová kruhová křižovatka volně průjezdná v obou směrech. 

Během stavby dostala nový prstenec a kompletní nové povrchy. Základní vrstva se stavěla z prefabrikovaných „elek“. Přibylo také nové vodorovné značení s čárami a novými značkami. Stavba vyšla zhruba na 6 milionů korun bez DPH.

Autoři | Foto SOVIS CZ

Štítky čestice, kruhový objezd, Hradec Králové, Častolovice, SOVIS CZ, a.s.

Konec kolon v Česticích. Nový kruháč se otevře už v úterý  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.