Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jičíně bude do konce roku jezdit BusLine, pak se uvidí

Společnost BusLine KHK vypověděla městu Jičín smlouvu, která měla trvat až do konce roku. Město tak muselo řešit, kdo od srpna zajistí autobusovou dopravu. Teď už je jasné, že to bude opět BusLine. Dopravce od nového roku zatím Jičín hledá.

Přestože společnost BusLine vypověděla městu smlouvu, nyní bude smlouvu do konce roku zajišťovat. Rozdíl je v ceně. I tak ale BusLine nabídl nejnižší cenu. „Cenová nabídka této společnosti je 46 korun za ujetý kilometr. Náklady za následujících pět měsíců budou přibližně o 200 tisíc vyšší než podle původní smlouvy,“ informoval mluvčí města Jan Jireš.

Zároveň ale upozornil, že původní smlouva byla uzavřená v roce 2013. Od té doby došlo k navýšení nákladů. Celkově tak za zajištění autobusové dopravy od srpna do konce roku zaplatí Jičín 575 tisíc korun. Který dopravce bude jezdit po Jičíně od nového roku, zatím jasné není.

„Aktuálně probíhá veřejná zakázka na nového provozovatele MHD. Město chce s vítězem podepsat desetiletou smlouvu,“ uvedl Jireš. Zastupitelstvo sice schválilo maximální cenu 1,75 milionu korun ročně na provoz MHD, nyní ale záleží, jakou cenu nabídnou uchazeči.

Autoři | Foto BusLine

Štítky doprava, autobus, Jičín, BusLine

V Jičíně bude do konce roku jezdit BusLine, pak se uvidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.