Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Královéhradecký kraj dá deset milionů na rozvoj a budování cyklotras

Královéhradecký kraj vyhlásí dotační program na rozvoj a budování dálkových a na ně navazujících cyklotras. Jeho prostřednictvím podpoří nemotorovou dopravu deseti miliony korun.

Podporu lze získat buď na projektovou přípravu nebo na samotné stavební práce. Prioritu mají projekty realizované v rámci Labské stezky, ale počítá se i s podporou Kladské stezky, akcí v okolí Rozkoše, Dobrušské větve, cyklotras číslo 14 a 22 nebo výstavby single trailů. Projekty mohou být ukončeny až v roce 2021.

Vyhlášení dotačního programu musí schválit krajské zastupitelstvo na svém březnovém zasedání, stejně jako první změnu rozpočtu, která umožní jeho financování.

Na výstavbu lze získat až čtyři miliony korun, na přípravnou fázi dva miliony. Žádosti je možné podávat od 24. 4. do 13. 5. O dotaci mohou žádat obce, města i dobrovolné svazky obcí, na jejichž území leží cyklotrasy dálkové nebo cyklotrasy, které na ně přímo navazují. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Královéhradecký kraj, doprava, cyklo, peníze, dotace, cyklistická trasa

Královéhradecký kraj dá deset milionů na rozvoj a budování cyklotras  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.