Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Mezi Rusekem a Skaličkou se střetla tři auta, jednu zraněnou osobu museli vyprostit hasiči

, aktualizováno 5. února 2019, 13:36

Mezi obcemi Rusek a Skalička u Hradce Králové se dnes brzy ráno stala vážná dopravní nehoda tří aut. Z jednoho vozu museli hasiči vyprostit zraněnou osobu, do péče si zdravotnická záchranná služba převzala celkem dva lidi.

K nehodě došlo podle policie pravděpodobně tak, že řidička nákladního auta značky Fiat Ducato, která jela od Josefova směrem na Hradec, se při předjíždění osobního vozidla značky Peugeot 206 čelně střetla s protijedoucím Peugeotem 306. Kusy, které z aut odlétly následně poškodily Peugeot 206.

Řidička Fiatu a šoférka Peugeotu 306, která musela být z vozidla hasiči vyproštěna, byly převezeny rychlou záchrannou službou s blíže nespecifikovaným zraněním do nemocnice. U dvou účastnic nehody byl alkohol na místě vyloučen dechovou zkouškou, u třetí byl nařízen odběr krve.

„Policisté u dvou vozidel zadrželi osvědčení o registraci vozidla z důvodu závad a zjistili, že řidička Fiatu si před jízdou řádně neočistila čelní sklo od námrazy a při jízdě nebyla připoutána bezpečnostním pásem. Škodu na vozidlech odhadli na 260 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření hradeckých dopravních policistů.

„Komunikace byla po dobu záchranných a likvidačních prací uzavřena. Jednotky dále místo zásahu zajistily a nasvěcovaly jej pro potřeby policistů. Po došetření byly havarované vozy staženy do jednoho jízdního pruhu tak, aby byla komunikace průjezdná,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky nehoda, HZS PČR, Rusek, Skalička (Zábřeh), Hradec Králové, Fiat, Peugeot 206, Peugeot 306, Fiat Ducato

FOTO: Mezi Rusekem a Skaličkou se střetla tři auta, jednu zraněnou osobu museli vyprostit hasiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.