Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Po půl litru vodky sedl za volant a jel pro cigarety, policistům dokázal dýchnout až na desátý pokus

Hradečtí policisté včera před třetí hodinou ranní zastavili v ulici Na Zahrádkách osobní vozidlo Mercedes Benz. Od řidiče, původem z jednoho státu bývalého Sovětského Svazu, si vyžádali doklady a dali mu dýchnout. Muž ale předvedl tragikomické představení, jehož "zlatým hřebem" bylo zjištění, že má v dechu 2,41 promile. Vystřízlivěl tak na služebně a dnes putoval k soudu.

„Muž díky své opilosti však nebyl schopen udržet požadovanou délku nepřerušovaného výdechu. Správně dýchnout se mu podařilo asi až na desátý pokus. Výsledek zkoušky ukázal 2,41 promile,“ popsala řidičovo počínání mluvčí policie Iva Kormošová.

Sedmatřicetiletého muže strážci zákona zadrželi a převezli na služebnu, kde v cele počkal do vystřízlivění. Poté mu sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a vyslechli ho.

„Muž z jednoho bývalého státu Sovětského Svazu se do protokolu přiznal k vypití půl litru vodky. Svou jízdu odůvodnil tím, že si potřeboval na benzinku zajet pro cigarety. Z Věkoš jel do Pilnáčkovy ulice a zpět, kde ho při parkování vozidla před domem hlídka zastavila,“ dodala mluvčí.

Dnes byl tento pijan převezen k soudu, kde může vyfasovat až roční vězení.

Autoři | Foto Jakub Wittka

Štítky Policie ČR, alkohol, řidič, Hradec, Sovětský svaz, Mercedes-Benz

Po půl litru vodky sedl za volant a jel pro cigarety, policistům dokázal dýchnout až na desátý pokus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.