Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na horách v Královéhradeckém kraji komplikuje provoz sněžení a vítr

V Královéhradeckém kraji dnes ráno byla většina silnic sjízdná se zvýšenou opatrností. Teploty se pohybovaly kolem nuly. Řidiči by si měli dávat pozor především v horských oblastech Trutnovska, Rychnovska a Náchodska. Vyplývá to z ranního hlášení Ředitelství silnic a dálnic.

V Krkonoších i dnes vál silný vítr a silnice byly většinou po chemickém ošetření mokré nebo na vozovkách ležel rozbředlý sníh. V Orlických horách se držel na silnicích nový sníh do jednoho centimetru a v oblasti Šerlichu byla ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Na horách padal déšť se sněhem, ve vyšších polohách sněžilo.

Meteorologové na dnešek v Královéhradeckém kraji předpovídají zataženo, občas sněžení, pod 300 metrů i srážky smíšené. Na horách by mělo být sněžení trvalejší a vydatnější. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat do plus tří stupňů Celsia, v 1000 metrech na horách má být kolem minus tří stupňů. I dnes by měl vát silný vítr, na horách by mohl v nárazech dosahovat až 70 kilometrů v hodině. Večer má slábnout. Meteorologové dnes v horských oblastech varují před tvorbou sněhových jazyků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, počasí, sjízdnost, Královéhradecký kraj, Krkonoše, Ředitelství silnic a dálnic, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, Orlické hory, Šerlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách v Královéhradeckém kraji komplikuje provoz sněžení a vítr  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.