Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Miloslav Kulich je rekordmanem mezi řediteli dopravních podniků, ve funkci byl přes 30 let

Bývalý dlouholetý šéf Dopravního podniku města Hradce Králové Miloslav Kulich obdržel certifikát o vytvoření českého rekordu. Stal se rekordmanem mezi řediteli dopravních podniků, městskou hromadnou dopravu ve stotisícovém Hradci vedl přes třicet let, nejdéle ze všech.

Miloslav Kulich funkci ředitele Dopravního podniku města Hradce Králové zastával po dobu 30 let 8 měsíců a 3 týdnů. V roce 1979, po studiu na vysoké škole, nastoupil do podniku na pozici směnového dispečera. Poté mu byly svěřeny funkce vedoucího provozovny trolejbusů a dopravního náměstka. 

Rekord byl do české databanky rekordů zapsán ve středu 5. prosince 2018 v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech na zasedání správní rady Sdružení dopravních podniků ČR, profesní organizace sdružující všechny dopravní podniky v Česku.

Ředitelem se stal 10. dubna 1987 a do důchodu odešel 31. prosince 2017. Délka nepřetržitého výkonu jeho funkce je podle Sdružení dopravních podniků ČR nejdelší v Česku. 

„Tento rekord je opravdu naprosto unikátní i s ohledem na charakter této funkce, která je velmi citlivá na změny v městských zastupitelstvech,“ uvedlo Sdružení dopravních podniků ČR v tiskové zprávě. 

Autoři | Foto Sdružení dopravních podniků ČR

Štítky DPMHK, ředitel, Miloslav Kulich, rekord, dopravní společnost, Hradec Králové, Sdružení dopravních podniků ČR, Česko, Grandhotel Pupp, Karlovy Vary

Miloslav Kulich je rekordmanem mezi řediteli dopravních podniků, ve funkci byl přes 30 let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.