Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Most ve Svinarech do konce roku zprovozněn nebude, počasí udělalo stavbařům čáru přes rozpočet

Plánovaný termín uvedení nového mostu přes řeku Orlici ve Svinarech do částečného provozu splněn zřejmě nebude. Původně se počítalo s tím, že první auta by přes most mohla projet na konci tohoto roku. Špatné počasí ale udělalo stavbařům čáru přes rozpočet. Nově má být most v plném provozu až v květnu roku 2019.

„Po celou dobu jsme pracovali naplno dle harmonogramu, bohužel nepředvídatelné klimatické podmínky aktuálně znemožňují další postup prací v odpovídající kvalitě, ke které jsme smluvně zavázáni,“ uvedl Zdeněk Roušar, výrobní náměstek ředitele divize Mostní stavby společnosti Chládek a Tintěra, Pardubice a. s.

Zhotovitelem je společnost Most Svinary ve složení Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. a FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s.

Pokud se počasí do 17. prosince nezlepší natolik, aby bylo možné pokračovat v plánovaných činnostech, aniž by byla ohrožena životnost provedených prací a následná bezpečnost provozu nového mostu, investor a správce stavby se dohodli na přerušení prací po dobu zimní přestávky.

Stavba by podle nového odhadu měla být hotova do konce dubna příštího roku. Uvedení mostu do plného provozu pro silniční dopravu i pěší se očekává v květnu 2019.

Přes zimu bude nadále v provozu provizorní lávka pro pěší. Na stavbu mostu ve Svinarech naváže v květnu příštího roku zahájení rekonstrukcí silnic v Malšově Lhotě a Krňovicích.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky most, Svinary, stavba, zdržení, Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., Pardubice

Most ve Svinarech do konce roku zprovozněn nebude, počasí udělalo stavbařům čáru přes rozpočet  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.