Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opravy městských komunikací začaly, nejvíc jich bude v létě

Hradecké technické služby letos plánují největší plošné opravy vozovek v ulicích Dvorská, Mánesova, Mýtská, Pražská a Štefánikova. Nové živičné povrchy cest v těchto lokalitách přijdou na zhruba šest milionů korun, další miliony budou stát plánované menší opravy vozovek i chodníků po celém městě, kterých budou desítky.

Největší opravy místních komunikací, o které se technické služby starají, chtějí provést v průběhu letních prázdnin, kdy je vliv na dopravu kvůli slabšímu provozu nejmenší. To by mělo platit například v ulicích Mýtská, Pražská a Mánesova, kde se počítá s opravou dvou úseků - mezi Klumparovou ulicí a Ulrichovým náměstím a mezi ulicemi Nerudovou a V Lipkách.

Komplikovanější to může být v případě Dvorské ulice ve Svobodných Dvorech a Štefánikově na Moravském Předměstí. „Ředitelství silnic a dálnic ČR, které se stará o dálnice a silnice první třídy, plánuje na léto také hodně oprav a právě těmito dvěma ulicemi mají vést jejich objízdné trasy. Takže to budeme muset zkoordinovat,“ přiblížila náročnost příprav Šárka Kubcová, náměstkyně ředitele Technických služeb Hradec Králové pro správu místních komunikací, veřejného osvětlení a dopravní signalizace. „Je tedy možné, že opravu Dvorské ulice budeme muset posunout až na září a Štefánikovu třeba úplně vyřadíme, protože její plánovanou opravu nebudeme moci letos provést. V takovém případě bychom ji přesunuli na příští rok,“ doplnila. Kromě výše uvedených ulic, jejichž opravu technické služby svěří specializovaným firmám, plánují další opravy ve své režii. To se týká například nedávno dokončené obnovy zhruba 300 metrů dlouhého úseku ulice Na Potoce v Třebši nebo části ulice U Kavalíru vedle krajského soudu. Ta dostane nový povrch v květnu. 

Nového povrchu se tak v průběhu roku dočká také řada komunikací pro pěší, přičemž někde už jsou práce hotovy. To je třeba případ chodníku v Růžové ulici v Kuklenách, jehož oprava trvala od prosince. V průběhu léta dojde k předláždění chodníku vedoucího podél nejdelšího domu v Severní ulici na Slezském Předměstí, nová betonová dlažba se na podzim objeví také v ještě neopravených místech v Kladské ulici.

Technické služby se zaměří rovněž na mosty a lávky, kterých má ve správě šestačtyřicet. Jejich stav je obecně sice dobrý, ale technické služby se chtějí zaměřit na odstranění drobných nedostatků, které by při neřešení mohly časem přerůst v nutnost větších investic. „Letos máme v plánu zajištění projektové dokumentace, vlastní práce by přicházely v úvahu v dalších letech. Jedná se především o velké mosty v naší správě, například Moravský, Pražský nebo Malšovický,“ vysvětlila Šárka Kubcová. Dodala, že v polovině dubna už dokončili opravu lávky přes vodoteč mezi ulicí Na Brně a Malšovicemi.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky opravy, silnice, Hradec Králové, technické služby, oprava, léto, chodník, Ředitelství silnic a dálnic, Lipka, Moravské Předměstí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy městských komunikací začaly, nejvíc jich bude v létě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.