Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cyklostezka do Vysoké má být hotová do poloviny prosince

Pětikilometrový úsek cyklostezky z Hradce do Vysoké nad Labem za více než 30 milionů korun by měl být hotov do poloviny prosince. Poté bude dán do takzvaného předčasného užívání, aby na stezku mohli lidé. Kolaudace stavby by měla být na jaře příštího roku, řekl starosta Vysoké nad Labem Jiří Horák.

Stezka je z většiny dokončena už nyní. „Finální vrstvy asfaltu jsou už položeny po celé délce kromě staveniště kolem mostu, řekl  starosta.

V hradecké městské části Třebeš bylo přemostěno slepé rameno Labe ocelovou konstrukcí. „Zatím jde jen o mostní konstrukci, celý most to ještě není. Na most by tedy lidé neměli chodit. Je potřeba vybudovat náběhy mostu a chybí také mostovka, tedy speciální beton, který se vylije do bednění na konstrukci. Poté už budou zbývat terénní úpravy v okolí stezky a vysazení stromů,“ řekl Horák. Podle něj by po stezce ještě nikdo jezdit neměl, protože jde stále o stavbu.

Úsek do Vysoké se začal stavět letos v červnu a jde o první etapu cyklostezky, která v budoucnu spojí Hradec Králové a Pardubice. Cyklostezka vede z hradecké Třebše podél Labe a končí ve Vysoké nad Labem u tělocvičny. Povrch stezky bude asfaltový, šířka tři metry plus půl metru zpevněné krajnice na každé straně. Celkové náklady jsou 31,5 milionu korun, evropská dotace z IROP je 27 milionů korun, zbytek tvoří peníze Hradce Králové a Královéhradeckého kraje.

Stavba cyklostezky mezi oběma krajskými městy se chystá několik let. Podle původních odhadů má celá výstavba stát zhruba 140 milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavby, rekreace, správa, Vysoká nad Labem, Vysoké, Hradec Králové, cyklostezka, Jiří Horák, Labe, Třebeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka do Vysoké má být hotová do poloviny prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.