Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecké ulice zažily "demoliční derby", opilá řidička nabourala dvě auta a trolejbus

Gočárova třída a její okolí bylo včera podvečerem dějištěm několika dopravních nehod, všechny způsobila opilá padesátiletá řidička. Během pár minut stačila nabourat dvě auta a trolejbus. Policistům poté nadýchala 2,6 promile a putovala na záchytku.

Včera krátce před 18. hodinou narazila v ulici Břetislavova řidička Fordu Focus do stojícího Superbu, který čekal na křižovatce na zelenou. Řidič nabouraného auta vystoupil v domnění, že spolu sepíší záznam o nehodě. Řidička ale couvla, rozjela se dopředu a do auta znovu narazila. 

„Když ji chtěl řidič zastavit, opět couvla, objela ho a vyjela na Gočárovu třídu směrem k OC Aupark. Za křižovatkou s ulicí Sukovy Sady narazila v pravém jízdním pruhu do dalšího stojícího vozidla značky Škoda Octavia, které stálo před kruhovým objezdem Koruna na konci kolony,“ popsala další počínání řidičky mluvčí policie Iva Kormošová.

Řidič Superbu poté ženu dojel a postavil svoje auto tak, aby nemohla odjet. Opilá šoférka začala opět couvat a narazila do pravého boku projíždějícího trolejbusu, který se vyhýbal stojícím vozidlům. Až poté řidička zůstala stát na místě. 

„Přivolaná policejní hlídka všechny řidiče podrobila dechové zkoušce. U všech, kromě řidičky, byla negativní. Ženina první zkouška ukázala necelých 2,5 promile, druhá, která byla provedena o několik minut později, byla vyšší. Téměř 2,6 promile alkoholu,“ dodala Kormošová.

Policisté padesátiletou ženu zajistili, zadrželi ji řidičák, zakázali další jízdu a převezli na záchytku. Lékař rozhodl, že umístění na protialkoholní záchytné stanici není potřeba a byla propuštěna.

„Nikdo z účastníků dopravní nehody nebyl zraněn. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na téměř 50 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až tři roky vězení,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, alkohol, Hradec Králové, záchytka, Škoda Superb, Ford Focus, Škoda Octavia

Hradecké ulice zažily "demoliční derby", opilá řidička nabourala dvě auta a trolejbus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.