Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lanovka na Sněžku od pondělí do 7.prosince pojede jen o víkendech

Kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou přes Růžovou horu na Sněžku bude od pondělí do 7. prosince s výjimkou víkendů mimo provoz. Důvodem je pravidelná podzimní údržba lanovky. V posledních dnech provoz lanovky omezoval silný vítr, řekl dnes náčelník lanovky Jiří Martinec. Dnes vítr provoz lanovky neomezil, jezdily oba úseky. O tomto víkendu v Krkonoších jezdí ještě lanovky z Janských Lázní na Černou horu a ze Špindlerova Mlýna na Medvědín.

Lanovku na Sněžku čeká od pondělí pravidelná údržba sestávající z především z kontroly tratě, pohonů, stanic a kabin. U několika kabin technici udělají kontrolu a rozebrání jejich uchycení k lanu. „Větší servis plánujeme na jaro, týkat se bude brzd lanovky,“ řekl Martinec.

Letošní letní sezona podle něj byla z pohledu návštěvnosti nejlepší od roku 2013, kdy začala jezdit nová kabinová lanovka, která nahradila původní dvousedačkovou lanovku z roku 1949. „V létě nám přálo počasí, pouze ke konci nás trápil vítr,“ řekl Martinec. Lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině. Při silném větru obvykle stojí horní úsek z Růžové hory na Sněžku.

Kromě lanovky na Sněžku bude o víkendech v listopadu v Krkonoších v provozu ještě kabinová lanovka na Černou horu. Čtyřsedačková lanovka na Medvědín bude v provozu do 18. listopadu, přičemž mezi 5. až 9. listopadem bude mít odstávku. Naplno se lanovky v Krkonoších opět rozjedou se zahájením lyžařské sezony.

Autoři | Foto Michal Vodička

Štítky rekreace, železnice, lanovky, Krkonoše, lanová dráha, Sněžka, kabinová lanovka, Medvědín, Černá hora, Růžová hora, Špindlerův Mlýn, Janské Lázně, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovka na Sněžku od pondělí do 7.prosince pojede jen o víkendech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.